Web Sitenizde Kullanıcı Memnuniyetini Sağlamak

10/03/2021

Müşteri memnuniyeti her sektör için çok değerli bir kuraldır. Müşteri ile çalışan bir kurum veya bir şirketin bugünü ve yarınının en önemli unsuru müşteri memnuniyetini sağlamasıdır. Günümüzde en çok karşılaştığımız durum sektörler içerisinde en büyük olma özelliğini veya özel bir ürün satmaları sebebiyle büyük şirketlerin müşteri memnuniyetine önem vermemeleri ya da gerektiği kadar önemsememeleridir. Bu şirketler her ne kadar günü kurtarsalar da uzun vadeli yatırımlarda büyük sorunlar yaşayabilmektedir. Fakat unutulmamalıdır ki, bir şirketi, sektörü veya kurumu ayakta tutan onun ürettiği ürün veya yaptıkları işlerin bir alıcıları olmasıdır. Alıcı yani müşteri olmadan sektörler bir hiçtir. Bu sebeple müşteri memnuniyetine büyük bir gayret gösterilmeli ve bugün olduğu kadar yarına da önem verilmelidir.

Web sitesi, kişilerin veya işletmelerin hizmet ya da ürün ihtiyaçlarına yönelik ürünlerin, hizmetlerin veya fikirlerin geliştirilmesi, alıcılara ulaştırılması amacıyla internet ortamında kurulan dijital mecralara denilmektedir. Bu sitelerde fikir paylaşımı da yapılabilir, firmanın sektörüne bağlı olarak ürün ya da hizmetler de sunulabilir. Bu amaçla kurulan oldukça fazla sayıda websitesi bulunmaktadır. En çok karşımıza çıkan web siteleri çeşitlerine değinecek olursak; en temel anlamda kurumsal web siteleri ve eticaret siteleri olarak ikiye ayırabiliriz.

Web Sitenizde Müşteri Memnuniyetini Sağlamak için Yapmanız Gerekenler

Eticaret Siteleri

Eticaret siteleri son yıllarda ülkemiz ve Dünya genelinde oldukça yaygınlaşmıştır. İnternet üzerinde kredi kartı ile ürün veya hizmet satın alınabilen web sitelerine eticaret siteleri denilmektedir.

Bu Konuda İlginizi Çekecek Yazımız: En İyi E-ticaret Yazılımı Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

Kurumsal Web Sitesi

Kurumsal web siteleri, bir firmanın faaliyet gösterdiği sektör adına yaptığı çalışmaları, yapabileceği çalışmaları, kendi kurumsal profilini tanıttığı dijital alanlar olarak tanımlanabilir. Kurumsal web siteleri daha çok tanıtım amaçlıdır. Genel anlamda firma profilini, firmanın hizmet verdiği alanları ve referanslarını gösterebilir.

Kurumsal web sitelerinde öncelik verilecek nokta, sitenin açık ve anlaşılır şekilde yapılandırılmış, ziyaretçinin kolaylıkla siteyi incelemesine fırsat tanıyan bir yapıda olmasıdır. Müşteri memnuniyeti söz konusu olunca akla ilk e ticaret siteleri gelmektedir. Ancak memnuniyet kavramını sadece satış ve destek olarak düşünmek yanlış olacaktır. Web sitenizde ürün ve hizmetlerinizi doğru yapılandırmış olmanız, internet kullanım düzeylerine göre daha az kullanıma hakim bir ziyaretçinin bile rahatlıkla sitenizde aradığını bulabileceği bir yapı oluşturmanız da kullanıcınıza verdiğiniz değeri gösterecektir.

Müşteriler ile İletişim Kurmaya Özen Gösterilmelidir

Müşteriler veya alıcılar karşılarında onları anlayan ve her daim yanlarında olan kişiler görmek isterler. Bu her sektör için aynı olan bir kuraldır. Sektör veya şirket ne amaçla kurulmuş olursa olsun bir alıcı, herhangi bir sorunla karşılaştığında ulaşabileceği birini görmek ister. Bu amaçla müşteriler ile iletişim kurmak bir web sitesini bir adım öne taşıyacaktır. Kurumsal web sitenizde kendinizi ulaşılabilir kılmak adına brkaç ufak dokunuş yapabilirsiniz. Öncelikle İletişim sayfanız sitede görünür bir alanda bulunmalıdır. Herbirimiz de aynı zamanda bir internet kullanıcısı olduğumuzdan zaman zaman site kullanımında zorluklarla karşılaşıyoruz. Örneğin, sitede ulaşılabilir bir telefon numarası konumlandırmak pek zor olmasa gerek. Telefon numaranız web sitenizde görünür bir yerde bulunmalı ve aynı zamanda iletişim sayfanızda da yer almalıdır. Telefon numarası paylaşmayı tercih etmeyen kurumsal web siteleri, güvensiz bir görüntü oluşturacaktır.

Telefon numaranız dışında bir e-posta adresine yer vermelisiniz. Ufak bir bilgi formu da yine sizi daha ulaşılabilir kılacaktır. Çalışma saatleriniz dışında da web sitenizde ziyaretçileriniz olacaktır. Sizin çalışma saatinizin dışı olmasa da bazı kullanıcılar telefonla bilgi almak yerine yazılı bilgi almayı tercih etmek isteyebilirler. Bu kolaylığı kullanıcılarınıza siz sağlamalısınız. Bir eposta adresi ve ufak bir bilgi formu ile ziyaretçileriniz sizinle daha kolay irtibata geçebilir. Elbette yazılı gelen taleplerde de telefonda verdiğiniz hizmet kadar özenli olmalısınız. Mümkün olan en kısa sürede geri dönüşler yapmak ve kullanıcınızın sorularını özenle yanıtlamak potansiyel müşterinizi, daimi müşteriye çeviren en önemli başlangıç adımlarından biridir.

Müşterilerin Zamanına Önem Verilmeli

Hiçbir müşteri bir işi almak için çok uzun süre beklemek istemez. Burada kastettiğimiz almak istediği bilgiyi kendisine mümkün olan en kısa sürede ve özenle sağlamanızdır. Daha uzun süreçlere ihtiyacınız var ise de, müşterinizi bu konuda bilgilendirmeniz yine kendisine duyduğunuz saygıyı farkettirecektir. Hizmet veren herkes, aynı zamanda farklı bir hizmet kolunda da hizmet alan durumundadır. Bu sebeple kendinizde hizmet alırken beklediğiniz özenden yola çıkarak, aynı özeni kendi müşterilerinize göstermelisiniz. Sitenizin hızlı açılması ve bilgi içeren sayfalarda açıklayıcı metinlere yer vermeniz de zaman kaybı için göstereceğiniz hassasiyetin olumlu bir sonucu olarak karşınıza çıkacaktır.

Kurumsal Web Sitenizden Maksimum Fayda Sağlamak için Yapmanız Gerekenler

Sadık Müşteri Edinmeye Özen Gösterilmeli

Bir web sitesinin işleyişi ne olursa olsun sadık bir kitle edinmesi onu diğer sitelerden daha değerli kılacaktır. Bunu sağlamak için de istek ve ihtiyaçlara önem verilmelidir. Ziyaretçileriniz web sitenizde aradıkları içeriklere ulaştıkları sürece sitenizde vakit geçireceklerdir. Özellikle Google'dan gelen bir ziyaretçinin sitede zaman geçirmesi, giriş yaptığı sayfa dışında farklı sayfaları da ziyaret etmesi sitenize doğru bir yönlendirme yapıldığını gösterecek, sitenizin Google gözündeki değeri de artacaktır.

Web Sitesi Kullanıcı Dostu Olmalıdır

Kullanıcılar rahat edecekleri ve karmaşık olmayan bir web sitesini daha çok tercih etmektedirler. Bu sebeple hazırlanacak olan web sitesi kullanıcıların rahatlıkla kullanabileceği bir site olmalıdır. Yukarıdaki örneklerimizde de sıklıkla değindiğimiz gibi, kullanımı pratik, mobil uyumlu, sayfaları hızlı açılan ve yüklenen web siteleri her zaman daha kullanışlı olacaktır.

Bu Yazımız da İlginizi Çekecektir: En İyi Web Sitesi Ziyaretçilerine Fayda Sağlayandır

Web Sitesinde Yardım, Sıkça Sorulan Sorular Bölümü

Web sitenizde hizmetleriniz ve sektörünüzle ilgili olarak özgün içeriklere yer vermeniz hem Google'da bulunabilirliğiniz; hem de ziyaretçiniz web sitenize giriş yaptıktan sonra sitenizde geçireceği zaman açısından oldukça önemli bir konudur. Ziyaretçilerinizden size gelen soruları derleyerek bir sıkça sorulan sorular bölümü yaptığınızda, birçok sorunun cevabı bu alanda bulunabilir. Böylece kullanıcılarınızla aranızdaki bağ güçlenir. Sorularının cevaplarını sitenizde bulabilmeleri de yine işinize özen gösterdiğinizi net bir şekilde gösterir.

Özgün İçerikle Hakkımızda Bölümü Oluşturmak

Bir web sitesi oluşturacaksanız en çok dikkat etmeniz gereken hususlardan biri de hakkında bölümü olmaktadır. Günümüzde müşteriler hizmet alacakları bir sektörünü çok fazla araştırmaktadır. Bu bölümü müşterileriniz için hazırlamalı ve iletişim bilgilerinizi de eklemelisiniz. Bu sayede müşteriler karşılarında güven duydukları bir kurum olduğunu düşünecek ve şirketiniz veya kurumunuz bir adım öne çıkacaktır. Hakkımızda sayfanızı oluştururken özgün ve açıklayıcı bir metin eklemeye özen göstermelisiniz. Binlerce sitede aynı kalıplaşmış cümlelerle kullanılan ifadelerden uzak durmalı, kendi cümlelerinizle firmanızı doğru şekilde tanıtmalısınız. Özgün içerik hazırlamakta zorlanıyorsanız, profesyonel bir içerik hizmeti almaktan da çekinmemelisiniz. Her sektörün birçok uzmanı var ve uzman kişilerden alacağınız profesyonel hizmetler web sitesi yatırımınızın başarıya ulaşmasında size büyük fayda sağlayacaktır.

Web Sitenizi Oluşturmaya Hemen Başlamak ve Bilgi Almak için: Bize Ulaşın

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...