Eticaret Sitesi Sahibi Olmanın Fiziksel Mağazaya Sağladığı Artılar

23/04/2020
Son yıllarda oldukça yaygınlaşan eticaret sitesi üzerinden alışverişe dair kullanımların, son haftalarda iyice yükselişe geçtiğini söylemek mümkün.

Peki nedir eticaret sitelerini bu kadar cazip kılan?

Eticaret Sitesi Sahibi Olmanın Fiziksel Mağazaya Sağladığı Artılar

Online satış yapan eticaret siteleri tüketiciler için oldukça pratik çözümler sunar. Kullanıcının aradığı bir ürünü ait daha çok seçeneğe ve fiyat karşılaştırmalarına daha pratik yönlerden ulaşmalarını sağlar. Online alışveriş alınabilecek her ürün için bir satın alım yapmanın en pratik halidir. Aklınıza gelebilecek her ürün için eticaretten satış çözümleri bulunabilir.

Günümüzde artık, yemek siparişleri, market siparişleri de dahil olmak üzere, kişisel ve genel her ürüne internet üzerinden kolaylıkla ulaşılabiliyor. Bir market alışverişini internet üzerinden yapmanın, fiziken marketten yapmaktan çok daha pratik ve kolay bir hale geldiği hepimiz için aşikar.

Peki fiziki bir dükkanı olan dükkan sahibinin, eticaret sitesine de sahip olarak nasıl faydalar sağlaması mümkün olur?

Hedef kitleyi genişletme

Fiziki bir dükkan yalnızca bulunduğu lokasyona ve kısa mesafeli yakın bir çevreye hizmet verebilir. Çok şubeli bir yer bile olsa, her şubesi sabit bir lokasyondadır ve her biri kendi çevresi üzerinden belli bir kitleye ulaşarak satış yapabilir. Dolayısıyla ulaşabildiği kitle de belli bir sayı ile sınırlı kalır. Ulaşılan her kitlenin de mağazanın müşterisi olmayacağını düşünürsek daha küçük ölçekli bir satış hacmine sahip olur.

Ancak aynı mağazanın bir eticaret sitesinden de satış yaptığını düşünelim. Sadece bulunduğu lokasyon değil; bulunduğu ilin tamamı ve hatta bulunduğu ülkenin tamamına satış yapabileceğini söylersek, bu doğru bir tespit olur. Dolayısıyla mağaza sahibi ürünlerini her zaman yeni kitlelere ulaştırma, yeni müşteriler edinme ve buna bağlı olarak da satış hacmini arttırma şansına sahip olur.

Eticaret Sitesi Sahibi Olmanın Fiziksel Mağazaya Sağladığı Artılar

Zamandan bağımsız satış yapma

Fiziksel bir dükkanın yalnızca açık olduğu saatler içerisinde satış yapabileceğini hepimiz biliyoruz. Belli saat aralıklarında aktif olan bir satış mağazasında ziyaretçiler çalışma saatleri içerisinde ziyarette bulunacağından bu saat aralıkları da mağazanın para kazanabileceği tek aktif aralıktır. Burada da yine belli bir hedef kitle ve alıcıya ulaşamama söz konusudur. Mağazanız işlek ve merkezi bir yerde de olsa, ürünlerinizi beğenen ve daha önce satın almış kişilerin orada bulunabilecekleri saatler de yine mağazanızın çalışma saatleriyle sınırlıdır.

Online satış yapacağınız bir kanal olan eticaret siteniz var ise, tamamen zamandan bağımsız olarak satış yapabilirsiniz. Potansiyel müşterileriniz hangi saat olursa olsun sitenize giriş yaparak alışveriş yapabilirler. Eskiden olduğu gibi dükkan kapandığından iş bitmiş sayılmaz. Web siteniz 7 gün 24 saat aktif olarak açık bir dükkan olduğundan ziyaretçileriniz diledikleri her an giriş yaparak alışveriş yapabilir ve işletmenize kazandırabilirler.

Eticaret Sitesi Sahibi Olmanın Fiziksel Mağazaya Sağladığı Artılar

Reklam çalışmalarınızı kapsamlı hale getirebilirsiniz

Fiziki bir mağazanın tanıtımı ve reklam çalışmaları ile bir eticaret sitesinin reklam çalışmaları birbirinden oldukça farklı yöntemler izler ve bütçeleri de tamamen farklıdır. Belli bir lokasyonda bulunan mağazanıza ziyaretçi çekebilmek için vereceğiniz reklamlar daha somut olmalı ve fiziksel bir çok öğeyi barındırmalıdır. Biraz geçmişte kalmış olsa da marka bilinirliği arttırmak adına billboard, reklam panoları, dergi sayfaları, otobüs giydirme gibi yapılan reklamlar oldukça maliyetli olmasına rağmen anlık bir geri dönüş sağlaması da mümkün olmayan çözümlerdir.

Eticaret sitesi ise, online reklamlar aracılığı ile anlık geri dönüşler sağlayacağı gibi, devamlılığı adına da daha pratik çözümler sunar. Sosyal medya reklamları, Google reklamları kullanmak, hedef kitlenizin büyük çoğunluğuna ulaşabilmenizde ve bu hedef kitlenin müşteriniz olarak size geri dönüşünde büyük rol oynar.

Instagram üzerinden kolaylıkla yaşadığınız ülke genelindeki hedef kullanıcılara ulaşabilirsiniz. Tek ve sabit bir reklam görseline bağlı kalmadan, sosyal medya hesaplarınızdan tüm ürünlerinizin tanıtımını yapabilir, öne çıkan özelliklerini görsellerle destekleyebilir ve ürünlerinizi kapsamlı bir şekilde yayınlayabilirsiniz.

Kampanyalarınızı çeşitlendirebilirsiniz

Fiziki mağazalar için, ürünlere dair kampanyalar yine belli sınırlar içerisinde kalmaya mecburdur. Örnek olarak, mağazanızda 3 adet ürün alındığında belli bir indirim uyguladığınızı düşünün. Zaten mağazanızı ziyaret eden bir müşteriniz bu kampanyadan haberdar olacak ve referans olarak bir kaç yakınıyla paylaşabilecektir.

Ancak bir eticaret sitesinde kampanyalar çok daha fazla çeşitliliğe sahip olabilir ve bu kampanyaların satışlarınıza ciddi oranda katkıları olabilir. Bu kampanya türleri ve geri dönüşlerini takip ederek, kullanıcılarınızın hangi kampanyalarda daha çok geri dönüş sağladığını da tespit edebilir ve o alanlara yoğunlaşabilirsiniz.

Ürüne ücretsiz kargo, belli bir alışveriş limiti üzerine ücretsiz kargo, ürün bazında indirim oranı, çoklu ürün alışverişinde indirim oranı tanımlayabilirsiniz. Ürünü alana ufak hediyeler göndererek müşteri sadakatini sağlayabilir; siteniz üzerinden ürünlerinize alacağınız yorumlarla yeni ziyaretçilerinize güven sağlayabilirsiniz.

Sitenize ziyareti arttırabilir ve bu kullanıcılarınıza hatırlatma reklamları yayınlayabilirsiniz.

Sosyal medya ve Google reklamlarının işlevselliğinden eticaret sitenizde fazlasıyla dönüş alabilirsiniz. Yeni kullanıcılara ulaşabilir, eski kullanıcılarınızın aklında kalacağınız hatırlatma reklamları yapabilir; sitenize daha çok ziyaretçi çekerek hedef kitlenizi çoğaltabilirsiniz.

Bütün bu çalışmalarınızın fiziksel mağazanıza katkısı da satışlarınızı arttırmanız ve sınırlı düzeyde tanıtabildiğiniz ürünlerinizi de daha büyük kitlelere daha kullanışlı özelliklerle tanıtabilmeniz olacaktır.

Son haftalarda yaşadığımız dijital süreç de bunu gösterdi ki, gelecekte eticaret kullanıcıları giderek aktifleşen bir grafik izleyecektir. Buna bağlı olarak eticaret dünyasında ne kadar hızlı yer alırsanız; o kadar bu işten fayda sağlayacak işletmelerden olacaksanız.

İşletmeniz var ve hala bir eticaret siteniz yoksa; bilgi almak ve aklınızdaki tüm sorulara yanıt bulmak için 0312 963 15 01 numaralı telefonumuzdan bizlere ulaşabilir; profesyonel destek alabilirsiniz.

Yorumlar
09/Ağustos/2020 (13:57:44) Ömer Sertaç:
Trendyol ve N11 için sağlam bir apiniz var mı? Ürünler, stokları, siparişler vb, her şey eticaret siteme entegre çalışsın istiyorum. Bu konuda detaylı bilgi iletirseniz sevinirim.
Cevaplar
10/Ağustos/2020 (16:59:10) İnajans:
Merhaba evet bu entegrasyonlar bizde mevcut. Detaylar için in/tegrasyon ile Efatura, Ön Muhasebe, Entegrasyon ve Daha Fazlası Tek Panelde yazısına göz atabilirsiniz.
23/Nisan/2020 (22:41:16) Mehmet akalim:
Bilgi istiyorum
Cevaplar
26/Nisan/2020 (17:10:11) İnajans:
Eposta adresinize dönüş yapıldı.
23/Nisan/2020 (22:28:42) kamil:
n11 de satış yapıyorum gayet iyi işlerim.
Cevaplar
26/Nisan/2020 (17:17:13) İnajans:
Satışlarınızın daha da artmasını dileriz. Ek olarak kendinize ait bir eticaret sitesi kurmanız da sizin adınıza yararlı olacaktır.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...